Reisinformatie

Contact Vakantiehuisjes Italia

Van april tot begin oktober is er iemand 7 dagen per week van ons op het park aanwezig. U kunt ons vinden in het Infocentrum Villaggio Olandese. Hier kunt u met al uw vragen of gewoon voor een praatje terecht. U bent altijd van harte welkom.
U kunt Vakantiehuisjes Italia bereiken via e-mail of per telefoon.

Mail: info@vakantiehuisjesitalia.nl
Tel: 06-20972013

Mocht u Vakantiehuisjes Italia om wat voor reden dan niet kunnen bereiken, dan kunt u zich wenden tot de receptie van het park zelf. Telefoonnummer receptie : 0039 0332 532 378

Belangrijke informatie vakantiehuisjes

Op de beschrijvingen van de vakantiehuisjes kunt u lezen hoe de indelingen zijn en welke apparatuur er in de keuken van het huisje aanwezig is. Standaard inventarislijsten zijn niet aanwezig. Doordat de huisjes van particulieren met diverse nationaliteiten zijn en alle huisjes verschillend zijn. U kunt er echter gerust van uitgaan dat er altijd voldoende inventaris aanwezig is voor het aantal personen waar het huisje voor verhuurd wordt.

INDELING VAN DE VAKANTIEHUISJES:

Indeling beneden:
– één of twee slaapkamers.
– de badkamer, met hierin de douche, het toilet en een wastafel.
– in een aantal huisjes is er een wasmachine en/of vaatwasmachine aanwezig.
– een kachel.

De indeling boven:
– In de meeste huisjes 1 grote ruimte. Dit omdat je dan de ramen tegenover elkaar
open kan zetten en het anders misschien wat warm wordt in de zomermaanden.
– Meestal zijn er 2 bedden aan de voorkant van het huisje en 2 aan de achterkant van
het huisje.

Overig:
– een terras. De ruimte om het huisje heen is bij ieder huisje verschillend.
– zonwering in de vorm van een parasol, zonnescherm of beide.
– bij bijna alle huisjes is een BBQ aanwezig.
– tuinmeubilair.
– een eigen parkeerplaats. Echter dit is niet bij ieder huisje. Dit komt door de ligging. Deze vakantiehuisjes bereikt u doorgaans via een trap of een pad.
van het huisje. Een algemene parkeerplaats is altijd in de buurt.
– er zijn huisjes die geschikt zijn voor 4, 5 en 6 personen en een paar huisjes zijn zelfs
geschikt voor 7 personen.
– veel huisjes hebben zicht op het Lago Maggiore.
– bij de meeste huisjes heeft u veel privacy. Dit komt doordat de meeste huisjes niet in keurige rijtjes liggen, maar meer door elkaar heen verspreid.

Is er geen huisje volledig naar uw zin bij, kijkt u dan eens onder de huisjes die voor meer personen geschikt zijn dan uw gezinssamenstelling. De prijzen verschillen onderling bijna niet.
Misschien mist u informatie, komen er vragen bij u op, twijfelt u of uw keuze de juiste is of wilt u even overleggen.
Persoonlijk contact en advies vinden wij erg belangrijk en maakt het voor u misschien makkelijker de juiste keuze te maken. Aarzel niet en stuur geheel vrijblijvend beslist even een mail of neem telefonisch contact met ons op. Wij beantwoorden uw vragen graag.

CAMPINGBEDJE OF KINDERSTOEL:
Een campingbedje en/of kinderstoel is niet aanwezig. Deze kunt u, indien u dit wenst, bij ons reserveren. Dan staat dit voor u klaar op de dag van uw aankomst. Een campingbedje en/of kinderstoel dienen ruim voor aankomst gereserveerd te worden (zolang de voorraad strekt). Bedlinnen is niet aanwezig. Deze kunt u, indien u dit wenst, eveneens reserveren. Dan ligt dit voor u klaar op de dag van uw aankomst. Op onze beurt huren wij het bedlinnen bij een stomerij in de omgeving. Omdat de Italianen zelf onder dekens en ouderwetse lakens slapen zijn er geen dekbedhoezen te huur, ook al zijn er in het huisje dekbedden aanwezig. In de zomer zult u echter niet onder een dekbed slapen, maar is een laken ruim voldoende. Mocht het echter toch onverwacht een nacht frisser zijn, dan kunt u het dekbed bovenop het laken leggen. Bedlinnen dient minimaal 2 weken voor uw aankomst gereserveerd te worden.

HUUR BEDLINNEN, CAMPINGBEDJE EN/OF KINDERSTOEL:
Bedlinnen, kosten per persoon per verblijf € 12,50.
Campingbedje, incl extra matrasje, dekbed en bedlinnen, kosten per week € 15,=.
Kinderstoel, kosten per week € 5,=.
Reserveren minimaal 2 weken voor uw aankomst op het park.

Heeft u geen huisje via ons gereserveerd, ook dan is het mogelijk bedlinnen, een campingbedje en/of kinderstoel te reserveren. U betaald dan echter voor bedlinnen een borg ad € 10,= pp, voor een campingbedje € 50,= borg en voor een kinderstoel € 20,= borg. Deze borg krijgt u uiteraard terug als er niets mist of geen schade aan het gehuurde ontstaan is.

WASSERETTE:
Er zijn niet veel vakantiehuisjes waar een wasmachine staat. Op het park is daarom ook  een wasserette aanwezig.
24 uur per dag is de wasserette per dag geopend, dus op ieder tijdstip dat het u schikt kunt u hier gebruik van maken.
U kunt in het kantoor van Vakantiehuisjes Italia op het park een muntje kopen om een wasmachine te kunnen gebruiken. De kosten voor een muntje zijn € 5,=. U krijgt van ons gratis wasmiddel mee voor de witte of gekleurde was.

Locatie Villaggio Olandese

Villaggio Olandese
Loc. Garno 2
21010 Brezzo di Bedero ( VA ),
Italia.
Tel. receptie: 0039-0332 532 378
Fax receptie: 0039-0032 534 291

 

Het Villaggio Olandese ligt in Noord-Italië, net over de Zwitserse grens. Vanuit Utrecht is het 982 km naar het park toe.

De route naar het park

U rijdt vanuit Utrecht (A12) richting Arnhem, Koln (3), Frankfurt en Karlsruhe (5) naar Basel. Hier gaat u de grens van Duitsland naar Zwitserland over.
Vanaf Basel volgt u Luzern tot de borden St Gotthard (Gottardo) Hier kunt u kiezen of u door de Gotthardtunnel wilt rijden of liever over de pas, mits deze geopend is. Vervolgens volgt u de borden Bellinzona/Lugano/Locarno (A2). Na Bellinzona nord krijgt u de afslag nr 47 Bellinzona sud/Locarno/Lago Maggiore.

Hier verlaat u de autobaan en gaat u verder richting Lugano/Locarno.
U komt op een weg met veel rotondes die u allemaal rechtdoor gaat totdat u voor Locarno op een rotonde komt waarop Luino vermeld staat. Luno volgt u. Bij het plaatsje Quartino krijgt u het Lago Maggiore aan de rechterkant te zien. U blijft de prachtige weg langs het meer volgen. Bij het plaatsje Zenna gaat u de grens over met Italië. U blijft de weg langs het meer volgen en u rijdt Luino binnen.
Zodra u Luino binnenkomt gaat u de eerste rotonde rechtdoor. Langs de haven, centrum door (u rijdt nog steeds langs het meer) Aan de linkerhand asseert u een grote supermarkt Carrefour. Vlak na de supermarkt rijdt u een brug over en krijgt u weer een rotonde. Bij deze rotonde links af slaan, vervolgens rechtdoor de spoorbrug onderdoor en daarna meteen rechtsaf (bij de “rode fabriek”). U bevind zich nu op een kronkelige omhooggaande weg. Na ongeveer 100 meter vindt u links een weg omhoog (na de roze school, “scuole”). Daar staat ook een bordje Villaggio Olandese. U volgt de kronkelende weg omhoog, 3,5 km lang. De weg komt uit op een T-splitsing en u rijd hier rechtsaf, De weg gaat u naar beneden. Bij de eerste weg links komt u bij de receptie uit.

Vakantiehuisjes Italia adviseert u ook eens een kijkje te nemen op onze pagina: Goed voorbereid op reis naar het Villaggio Olandese.