Goed voorbereid op reis naar het Villaggio Olandese

Om goed voorbereid op reis te gaan, hebben wij onderstaand een aantal aandachtspunten voor u op een rijtje gezet.

Vergeet u niet mee te nemen op reis:

* Bedlinnen. U kunt ook via ons bedlinnen reserveren. Dan ligt dit voor u klaar in ons kantoor als u aankomt.
* Badhanddoeken.
* Keuken textiel, zoals theedoeken en dergelijke.
* Vignet om Zwitserland in te kunnen reizen.
* Uw paspoort of ID.
* Pasje ziektekostenverzekering.
* Polis annuleringsverzekering en/of reisverzekering

Wellicht handig om eventueel extra mee te nemen

* Zaklamp. Mocht de stroom uitvallen tijdens een onweersbui, dan heeft u altijd licht in de buurt. Ook handig om ’s avonds als het donker is net dat ene afstapje beter te kunnen zien.
* Europese reisstekker.
* Waterschoentjes, om makkelijker vanaf de strandjes het Lago Maggiore in te komen.

Sleutelbrief.

Vergeet u de sleutelbrief niet uit te printen en mee te nemen, die wij u via de mail toegezonden hebben. Deze heeft u nodig op het park, om bij de receptie van het park zelf de sleutel in ontvangst te kunnen nemen.

Routebeschrijving naar het park toe.
Bij de sleutelbrief heeft u van ons als bijlage de routebeschrijving naar het park Villaggio Olandese ontvangen.
U zult echter waarschijnlijk uw navigatie gebruiken onderweg. Gelijk heeft u, want dit rijdt tenslotte veel prettiger dan met een papieren routebeschrijving. Toch adviseren wij u de routebeschrijving die u van ons ontvangen heeft uit te printen en tijdens uw reis mee te nemen. De ervaring heeft ons namelijk geleerd, dat bijna alle navigatiesystemen u over een weg sturen naar het park toe, die uiterst smal is en waar  u tegenliggers maar op een paar plaatsen kunt passeren. U loopt dus het risico een heel stuk over een smalle en bochtige weg achteruit te moeten rijden. Vele gasten zijn u al voorgegaan en zijn over deze weg aangekomen op het park met het zweet in hun handen. Niet echt een plezierige ervaring om bijna aan het einde van de reis over deze weg te moeten. U kunt het park namelijk via 2 wegen bereiken. De andere weg, die ook beschreven staat op onze routebeschrijving, is eenvoudiger te rijden.

Wij adviseren u dan ook dat als u uw navigatie gebruikt als eindbestemming in te vullen het adres van de supermarkt de Carrefour in Luino. Wij geven u hiervan het adres: Via Fornara, 5 21016 – LUINO. Als u hier aangekomen bent, neemt u dan onze routebeschrijving erbij en volg vanaf de Carrefour de weg naar boven naar het park toe. U zult een stuk ontspannender aankomen.
De routebeschrijving naar het park toe kunt u ook op onze website vinden.

Mocht er tijdens uw reis naar het park toe een lange file voor de Gotthardtunnel staan, verlaat dan bij de afslag Wassen de snelweg. Rond deze afslag begint vaak de file. Soms begint de file al voor Wassen, dan kunt u de afslag Amsteg nemen. U kunt dan de pas over de Gotthard nemen. Deze pas is zo breed als een provinciale weg en is heel gemakkelijk te rijden. Veel prettiger dan tijden in de warme zon in een file te moeten staan. De pas over de Gotthard is werkelijk een prachtige alternatieve route en het is maar 20 minuten langer rijden dan als u door de tunnel zou gaan.

We geven u ook even een link van een Zwitserse website. Hierop kunt u alle informatie over onder andere de actuele situatie op de weg, of passen wel of niet geopend zijn, maar bijvoorbeeld ook de wegwerkzaamheden zien. U kunt op deze onderwerpen diverse actuele onderwerpen filteren.

Gebruik van uw navigatie tijdens uw reis:
Officieel is het niet toegestaan om in Zwitserland te rijden  met navigatie die ook info geeft over flitspalen. Het is zelfs verboden een navigatie systeem met deze functie in uw auto te hebben. Ook in Duitsland mag u officieel niet rijden met navigatie met flitsinfo. Lees meer hierover door even op de link navigatie filtsinfo verboden in zwitserland te klikken.

Tanken tijdens uw reis:
De benzine in Zwitserland is veel goedkoper dan in Nederland, Duitsland en Italië. Doe uw voordeel hiermee tijdens uw reis. Klik voor meer info even op de link.

Autorijden en schade in de bergen.
Omdat we veel opmerkingen kregen over het rijden in de bergen en het rijgedrag van de Italianen hebben wij voor u een aantal regels, waarschuwingen, tips ter voorkoming dat u met pech op het Villaggio Olandese komt te staan en naar een garage moet, u zult niet de eerste zijn, en gebruiken voor u op een rijtje gezet, zodat u zo ontspannen mogelijk ook hier in Italië kunt autorijden. Klikt u even op de link voor meer informatie.

Afhalen of wegbrengen van vrienden/familie naar het dichtstbijzijnde vliegveld.
Mochten er familieleden niet met de auto meerijden, maar het het vliegtuig komen of gaan adviseer deze personen dan te vliegen op Milaan-Malpensa. Verder zijn er nog een aantal andere spelregels die u moet weten, om het halen of brengen zo prettig mogelijk voor u te laten verlopen. Klik even op de link voor verdere info.

Aankomst op het park Villaggio Olandese.
Net zoals op de andere vakantieparken in Italië, kunt u ook op het park Villaggio Olandese om 16:00 uur uw sleutel in ontvangst nemen. Mocht u echter al erg vroeg van huis zijn vertrokken en hierdoor ook ruim voor 16:00 uur aankomen op het park, u kunt zich bij de receptie al wel vast laten inschrijven. U heeft uw paspoort hierbij nodig. Alle papieren formaliteiten zijn dan alvast geregeld en dan hoeft u om 16:00 uur alleen nog maar de sleutel in ontvangst te nemen.

Leg de zwemkleding bovenop de bagage in uw auto onder handbereik. Mocht u nog moeten wachten tot u de sleutel in ontvangst kunt nemen, dan kunt u alvast een heerlijke verkoelende duik in ons zwembad nemen of op een ligbed bij het zwembad genieten van het prachtige weer, de mooie omgeving en heerlijk van de reis een beetje uitrusten. Het restaurant op het park is in het hoogseizoen de hele dag geopend, dus een kop koffie of wat anders eten of drinken hoeft ook geen probleem te zijn.

 Weersverandering:
Mocht er een onweersbui over het park komen dan adviseren wij u om ervoor te zorgen dat er geen opladers of kostbare apparatuur in de stopcontacten zitten. Tijdens een hevige onweersbui wil het in de omgeving van het park nogal eens inslaan, waardoor er een piekspanning ontstaat. U loopt dan het risico dat uw apparatuur zal doorbranden.

We hopen dat u een goede en voorspoedige reis, zonder veel oponthoud, zult hebben en zien u graag tegemoet op het park Villaggio Olandese.