Vakantiehuis Lago Maggiore

Het Lago Maggiore is een prachtig meer in de Italiaanse meren regio in Noord-Italië. Het meer ligt voor een gedeelte in het Zwitserse kanton Ticino, maar voor het grootste gedeelte in de Italiaanse provincies Piemonte en Lombardia.

Brezzo di Bedero Lago Maggiore Noord Italie Het meer is 212 km² groot, 60 km lang en maximaal 10 km breed. Bekende plaatsen aan het meer zijn onder andere Locarno, Ascona, Verbania, Luino, Cannobio en Stresa. In het noorden stroomt de rivier de Ticino het meer in en verlaat deze weer in het zuiden om in de Po uit te monden. Andere rivieren die het Lago Maggiore in stromen zijn de Maggia, Toce en Tresa.

Aan het meer kunt u bij Vakantiehuisjes Italia prachtige vrijstaande vakantiehuisjes en vakantiehuizen boeken, die veel privacy kennen en veelal een eigen parkeerplaats hebben. Deze vakantiehuisjes staan op vakantiepark Villaggio Olandese en veel daarvan hebben een prachtig uitzicht over het Lago Maggiore. Villaggio Olandese biedt een prachtige, rustige omgeving met een heerlijk restaurant op het park en een zwembad.

In het meer liggen ook prachtige eilanden, zoals de Borromeïsche Eilanden: Isola Bella, Isola Madre en Isola dei Pescatori.  Deze eilandjes liggen in de grote baai of uitham van het meer naar het westen bij Verbania. Bij Cannobio liggen op drie eilandjes de ruines van middeleeuwse kastelen, de Castelli di Cannero.

Isola Bella Lago Maggiore - Vakantiehuisjes Italia

Isola Bella Lago Maggiore – Vakantiehuisjes Italia

Op vakantie naar het Lago Maggiore met de auto voor een autovakantie, is een heerlijke vorm van vakantie. Rondom het meer zijn alle dorpen gemakkelijk met de auto te bereiken en kunt u genieten van de historisch gevormde wegen langs en tussen de bergen van Noord-Italië door. Op weg naar Villaggio Olandese passeert u de Sint-Gotthard pas, of de San Bernadino pas en rijdt u door de prachtige Zwitserse Alpen. Veel dorpen in Zwitserland, zoals het prachtig pittoreske Ascona of Locarno en Lugano, zijn eenvoudig te bereiken met de auto. Meer weten over met de auto op autovakantie naar Villaggio Olandese? Klik dan hier!

Wacht dus niet te lang met het boeken van een prachtige vakantie naar Vakantiehuisjes Italia aan het Lago Maggiore! Bekijk direct al onze vakantiehuisjes en boek eenvoudig online. Klik hier om direct naar ons overzicht te gaan!