Vakantiehuis Luino

Het mooie stadje Luino is één van de grotere stadjes gelegen aan het Lago Maggiore in Noord-Italië. Het ligt aan de oostzijde van het Lago Maggiore, in de provincie Varese.

Luino Lago Maggiore Vakantiehuisjes Italia

Luino Centrum

Luino is een prachtig stadje aan de Lombardische kant van het Lago Maggiore, met een oppervlakte van iets meer dan 20 vierkante km. Het historische centrum ligt aan de oever van het meer en kent een kleine vissershaven. Daarnaast is er een grotere jachthaven en is het stadje een populaire plek om boten aan te meren. Vanuit Luino kan een groot gedeelte van de oostzijde van het meer, gelegen in Lombardije eenvoudig bereikt worden. Hier vindt men veel bezochte plaatsen zoals Laveno en Maccagno.

Luino kent vrij veel industrie, maar is vooral bekend om haar grote markt, welke op woensdag plaatsvindt. Deze markt trekt veel Italiaanse bezoekers, maar uiteraard ook toeristen. In het hoogseizoen is het dé trekpleister van de regio!

Vanuit Luino is het slechts enkele kilometers naar vakantiepark Villaggio Olandese. Daar vindt u bij Vakantiehuisjes Italia ruim 40 ruime en vrijstaande vakantiehuizen, veelal met veel privacy en uitzicht over het Lago Maggiore. Het vakantiepark Villaggio Olandese biedt een prachtige, rustige omgeving, met een zwembad en restaurant. Het is de ideale locatie voor een vakantie met het gezin aan het Lago Maggiore.

Strand Germignaga Vakantiehuisjes Italia

Strand Germignaga

Vanuit het vakantiepark rijdt u met de auto in enkele minuten naar aangrenzende plaatsen zoals Germignaga, een kleine gemeente met een leuk strand, Spiaggia,  aan het Lago Maggiore. Ook het strand van Maccagno is niet ver rijden hier vandaan en is populair onder zowel Italianen als toeristen. Om hier te komen rijdt u met de auto door het oude centrum van Luino, langs de haven en de oevers van het meer.

Luino zelf kent een grote hoeveelheid leuke en betaalbare restaurants. Hier worden zowel pizza’s, als heerlijke pasta’s geserveerd en u vindt hier gerechten uit de regio. Neem vooral ook eens een kijkje in één van de vele bars om te genieten van een heerlijke kop espresso of cappuccino.

Wilt ook u genieten van Luino? Boek dan een vakantie bij Vakantiehuisjes Italia. Klik hier om direct onze vakantiehuisjes te bekijken!